“Into The Wild” Türkiye – 2 (Hazırlık)

Tarih : 14.06.2016

AnkaMALL Decathlon’dan çadır, uyku tulumu, mat ve ayakkabı eksiklerimizi hallettikten sonra ufak tefek eksikler için mahallemizde bulunan ucuz dükkanları tercih ettik  mahalle esnafının gözünü seveyim bedavaya çok şey aldık, Dechatlon’da poşet bile para 

Almış olduğumuz ürünlerin testini yaptıktan sonra bohçalarımızı hazırladık  mühendis adamlarız dalgasına da olsa kontrol – test yapalım yani 

 

Ürün incelemelerine gelirsek,

  • Çadır: Arpenaz 2

Fotoğraflarda da görüldüğü gibi göz zevkine hitap yeşil bir rengi var, bizim hoşumuza gittiği için bu rengini aldık ayrıca mavi sevenler için güzel bir mavi tonu da var. Fiyatı 80 TL, fiyat / performans olarak kesinlikle ideal. Su geçirmemesi ve estetik görünüşü de ayrıca artı puan. 2,2 kg ağırlığı; 120*200 cm tabanı ve 105 cm yüksekliği var. Katlanıldığında kolay taşınabilir hale geliyor, çantaların omuz askıları ile başlık kısmı arasına rahatlıkla sığıyor. Tabi ki eksik yanları da var, havalandırması çok küçük olduğu için sabahları hava ısındığında nefes almanız zorlanıyor, küçük bir penceresi de olsa hiç fena olmazdı.

Çok sıcak olan yerlerde, çadırın dışındaki tenteyi kullanmayabilirsiniz. Bu şekilde çadır içi daha havadar oluyor.

 

Çadır için bahsettiğimiz çanta yeri. (Çadır, çantaların omuz askıları ile başlık kısmı arasına rahatlıkla sığıyor. )

 

  • Mat

İkimizde farklı matlar vardı. Mat için önemli olan şey kalınlığı, yumuşak olması ve yüzeyinin tırtıklı olmasından ziyade düz olması önemli. Taşlı bir zeminde yatmanız gerektiğinde kalın olması avantaj sağlayacaktır.

  • Uyku Tulumu

Tulumu mevsimine uygun almam dışında herhangi bir ek tavsiye tecrübemiz olmadı.

  • Çanta

Çantaların kolluk kısımlarının ve ince yüzeyleri varsa bu kısımların sağlam olmasında dikkat edin. Ayrıca omuzlarınıza gelen kısımların yumuşak ve geniş olması önemli; sert olursa omzunuzda iz bırakır, ince olursa kesebilir. Çantanızı kaldırırken, indirirken ince yüzeylerden destek almayın, çabuk yırtılıyor. Çok gözlü olması ve dış yüzünde askı tarzı küçük aparatlarının olması çok büyük bir avantaj, yeni bir çanta almayı düşünüyorsanız mutlaka çok gözlü olmasına ve dış yüzünde küçük eşyalarınızı (özçekim çubuğu vb.) asabileceğiniz kısımlar olmasına dikkat edin.

  • Diğer Malzemeler (Poşetin içindekiler)
  • Sıvı sabun ve el sabunu ( Almanıza gerek yok, gittiğiniz yerlerde de bulunuyor zaten.)
  • Selpak ve ıslak mendil
  • Çakmak
  • Seyahat diş fırçası ve diş macunu
  • Lamba ( Alışveriş yaptığımız abi sağolsun bize hediye etti, özel çadır lambası değildi ama işimizi gördü. Buradan Ankara Saimekadın’da hizmet veren Avrupa Yakası’na bu hediyeleri için teşekkür ederiz  Yeni lamba alacaksanız kuvvetli bir lamba almanız iyi olur, ayrıca telefonun flaşı aydınlatma için çok iyi ancak şarj ve ısı problemi yaratıyor.)

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir