Batman <3 Superman

Bu hafta şehirlerarası yolculuk yaparken farklılık yaptım ve film izlemeye karar verdim, Türkçe dublaj ve sesin görüntüden önce gelmesi haricinde her şey güzeldi, ama dayandım çünkü film benim için azıcık kritikti 🙂 Çok saçma bulduğum ama aynı zamanda merak ettiğim Batman vs Superman filmini seçtim izlemek için.

Filmi ilk defa sinema afişlerinde gördüğümde “ne alaka ya? İkisi de kahraman, neden birbirlerine karşı mücadele edecek” tepkisiyle filmin üzerinde emeği geçen herkese bela okudum. Genelde bir konu üzerinde küçük detaylara kadar istemeden düşünürüm, şimdi bu işin de fanatikleri olacak ve rekabet ortamı olacak vs. diye kızgındım. Ha bir de Batman’ın yenilmesinden korkuyordum açıkçası 🙂 Protesto ettim ve izlemedim (hoş normalde de film izlemiyorum zaten 🙂 )

Batman ile başlamak istiyorum, tüm serisini izlediğim tek kahraman zaten. Teknoloji, bilim, fizik, para, güç… Tanrısal değil rasyonel bir karakter; bu yüzden yakın. Belki de mühendislik bilimlerine ilgi duyduğum için zaafım vardı Wayne beyefendinin zekasına 🙂 Mücadelesi hiçbir kahramanı benzersiz yapan parametre zaten değil, hepsi iyilerin yanında kötülerin karşısında. Özetle, kendi yarattığı teknolojiden güç alan bir kahraman.

Superman ile devam edelim, yanlış hatırlamıyorsam daha önce çizgi filmlerde gördüm. Superman karakterini de severdim ancak Batman ile tanıştıktan sonra Superman benim için yok olmuştu. Superman bir süper kahraman, Tanrısal güçleri var ve doğuştan gelen bir iltimas, üstünlük beni her zaman karşıtlığa sürükler. Bu sebeple benim için kutsallık atfedeceğim bir özelliği olmadı, benim için herhangi bir şeyin simgesi olamadı.

Tıpkı filmdeki gibi iki karakteri karşılaştırdığımızda; benim için bilim ve teknoloji, doğadan gelen süper bir güce karşıydı. Filmin içerisinde “Tanrı” ile ilgili ifadelerin sıklığı aklımda bir kıvılcım çaktı ve filmin arka planda Tanrı ve insanı kıyasladığını düşündüm. Film, ikisini de biribirine yendirmedi ancak iki olguyu birbirine düşüren etkenin ne olduğunu henüz tahmin edebilmiş değilim. “Tanrı öldü” diyen ve Superman ile Batman karakterlerini birbiriyle kavga ettiren karakter bir düşünürler zümresi de olabilir.

Filmin ikincisi gelecek gibi, filmin güzel olduğunu düşünüyorum. Ön yargılarım beni yanılttı ancak halen o afişleri ve filmdeki bazı kısımları kabullenebilmiş değilim 🙂 Kahramanlara hakaret gibi…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir