Büyük Cesur Adımımız: Şirketimiz!

Uzunca bir aradan sonra uykunun tutmadığı bu gecede sizlerle bir yazı paylaşmak istedim çok değerli KutadguBlog takipçileri. Evet yazı yazmayalı bayağı bir süre oldu zira (burada bahaneler diziliyor) yazıyı yazma amacımdan da anlaşıldığı üzere bir girişim yaptık ve artık bir şirketimiz var . Dolayısıyla yoğun bir meşguliyet içerisindeydik diyerek affınıza sığınıyoruz. Peki ne şirketi kurduk? Ne yapıyoruz?

Tabi ki öncelikle bir işyeri açmanın, bir girişim yapmanın, kendi işinin başındayken para kazanmaya çalışmanın verdiği hissiyat gerçekten de çok ilginçmiş. Ben bunu her yerde “yeni çocuğu olmuş anne” benzetmesi ile tanımlıyorum. Çünkü gerçekten şu an bile yazdığım yazının içeriği bende çok farklı mutluluklar yaşatıyor.

Ne yapıyoruz sorusuna gelecek olursak şirketimiz, Brosoft adında bir yazılım-bilişim şirketi. Piyasanın ihtiyaçlarını belirliyoruz ve bu ihtiyaç ve talepler doğrultusunda programlar ve donanımsal aygıtlar geliştiriyoruz. İş olarak fazla detay vermek istemiyorum çünkü sürekli iş konuşan bir ekip olarak çevremizdekileri rahatsız ettiğimizin farkındayız . Zaten ofisimize ait gerekli medya dosyaları için ayrı bir gönderi hazırlamayı düşünüyoruz. Şimdilik bilgi kısmı bu kadar olsun.

  Piyasaya dair ilk gözlemlerim;

Daha öncesinde yapacağım mesleği seçme hususunda çok kez karar değiştirmiş birisi olarak, bu alınan kararlar silsilesinde yönetici olma dönemi, şu an yaptığımız iş ile en alakalı olabilecek dönem diyebilirim. O dönemlerde yönetim alanında kitaplar okur, gittiğim yerlerde firmaları kişileri inceler, yönetici nasıl olmalıdır diye sorular sorardım kendime. Her şey lafta güzel ya tabi sorsanız bütün firmaların hatalarını buluyorum, hepsinin gelirlerini artırıyorum falan. Kafada tabi. Fakat işler şu an ciddiye binince o zamana dair okuduğum, gözlemlediğim ne varsa tecrübesizliğim ve heyecanım karşısında tuzla buz oldu. Tabi ki ilk dönemlere nazaran daha tecrübeliyiz hepimiz. Fakat yine de piyasanın içinde olmak çok farklı.

Diğer husus ise, mühendislik öğrencileri olarak ne kadar vahim durumda olduğumuzu anladık. Okullardan öğrendiğimiz şeylerin gerçek piyasada ne kadar işe yaramaz olduğunu gördük. İşte burada da genç yaşta girişim yapmanın en büyük meyvesini alıyoruz diyebiliriz; neler bilmediğimizi öğrenerek bunları bir an önce öğrenmeye başlamak.  Dediğim gibi piyasanın içinde olmak çok farklı.

Durağanlıktan sıkılan canlarımız sizin de gözlemleriniz altında kendilerine yeni meşgaleler arıyor gördüğünüz gibi. Hepimizin geleceğe dair çok güzel hayalleri var. Hayallerimiz uğrunda çalıştıktan sonra birazcık da cesaret yardımıyla yapamayacağımız hiçbir şey yok.

Hepimizin bir gün hayallerine ulaşması dileğiyle…(aslında opsiyonel bir dilek)

 

Ziyaret etmek isteyenlere web sayfamız: www.brosofttr.com

Hadi “Büyük Cesur Adımımız: Şirketimiz!” için bir şeyler söyle;

  1. Patronum 🙂

    Senin azmin, cesaretin ve iyi niyetinle tabi ki yapamayacağımız hiçbir şey yok…

    Aradığımız yeni meşgalelerde kendimizi bulmamız dileklerimle.

    (Patronuma yalakalığımı yaptım 😀 )

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir